GOED LEIDERSCHAP

 

In een organisatie hebben de leidinggevenden een enorme uitdaging in het aansturen van hun medewerkers. In hoeverre hebben medewerkers eigenlijk leiding nodig en in hoeverre kunnen teams zichzelf aansturen?
 
Wat is er nodig om een succesvolle leider te worden?

Inzicht in uw eigen persoonlijkheid, drijfveren en wensen is een belangrijk uitgangspunt. Wat zijn uw doelen, wat wilt u bereiken, wat moet u bereiken, waar wordt u op afgerekend?  Maar vooral ook, wie zijn uw medewerkers, hoe staat het met hun kennis en vaardigheden, hun motivatie en inzet, hun persoonlijke ambities en talenten, en hoe werken zij samen aan een dienst of product?

 DIWAN Consult biedt ondersteuning bij

  • Analyse van en reflectie over uw stijl van leidinggeven en ontwikkelen van de gewenste verandering
  • Het loslaten van een te sturende houding en ontwikkelen van een motiverende en waarderende manier van begeleiden van medewerkers
  • Het maken van een concreet plan waarin het nieuwe beoordelen de basis is voor anders aansturen en communiceren

De wisselwerking van uw eigen persoonlijkheid, kennis en vaardigheden, en die van uw medewerkers bepalen uw stijl van leidinggeven. Daarmee denkt u het beste resultaat te boeken voor uw afdeling. Maar kent u uw eigen stijl, waaruit bestaat uw leiderschap, hoe reageert u op hun wensen? Hoe haalt u het beste uit uw mensen? Welke feedback krijgt u van hen?

Iedere organisatie, iedere afdeling, ieder team is anders. Voor een leidinggevende is het een ondernemende zoektocht te ontdekken wat de beste manier van leidinggeven is in die bepaalde situatie. Het is een voortdurende ontdekkingstocht, en komt vooral neer op gevoel en strategie ontwikkelen.

Het vertalen van organisatiedoelen naar individuele doelen en teamdoelen is nodig om de kaders van werkprocessen helder te krijgen. Een positief leerklimaat is daarbij behulpzaam.

 

Zie ook Coachen van medewerkers

 

 

  • Blog
Managen van talent begint bij startende medewerkers!
Zoeken, ontwikkelen en houden van talentvolle medewerkers zijn de belangrijkste taken van human resource management voor nu en in de toekomst.

lees meer

  • Uitgelicht

 

 
Een vertrouwde site maar met een nieuwe en actuele inhoud!

Wees welkom om te oriënteren in ondersteuning en advies voor leren en ontwikkelen van mens en organisatie. Toegevoegd is een link naar blogs waar mijn gedachten over duurzaam leren vorm en inhoud krijgen, aanvullend op de inhoudelijke pagina’s in de linker kolom.

Wil je alvast zelf aan de slag? Start bij de analyse van een leervraag en gebruik die informatie om te onderzoeken voor wie, wat, wanneer èn waarom een bepaalde  leeractiviteit nodig is.

Laat dat het begin zijn van een uitdagend leerwerk traject voor mens en organisatie!