Managen van talent begint bij startende medewerkers!

 

Zoeken, ontwikkelen en houden van talentvolle medewerkers zijn de belangrijkste taken van human resource management voor nu en in de toekomst.


Maar…. wat te denken van de volgende gegevens. Ruim een derde van de Nederlandse bedrijven verzorgt geen introductieprogramma voor de starters, en in maar 20% van de gevallen staat een mentor of coach paraat om de pas beginnende medewerker wegwijs te maken in de organisatie. Men dient in veel gevallen alles zelf tijdens het werk te leren en ontdekken.

Natuurlijk is leren in de werksituatie, bewustwording hoe taken beter of anders uitgevoerd kunnen worden, een prima manier van ontwikkelen. Maar een valse start, zonder een gedegen introductie en begeleiding in een nieuwe baan, zal jonge talenten daartoe niet motiveren. Zij zijn eerder bezig met overleven!

Wanneer management en HRM hun talentvolle medewerkers willen houden doen ze er goed aan een introductieperiode te organiseren die starters voldoende basis geeft om daarna gemotiveerd en vol vertrouwen aan de slag te gaan.

 Zie ook: Werkplek als gevarieerde leersituatie

 


< terug naar overzicht

  • Blog
Managen van talent begint bij startende medewerkers!
Zoeken, ontwikkelen en houden van talentvolle medewerkers zijn de belangrijkste taken van human resource management voor nu en in de toekomst.

lees meer

  • Uitgelicht

 

 
Een vertrouwde site maar met een nieuwe en actuele inhoud!

Wees welkom om te oriënteren in ondersteuning en advies voor leren en ontwikkelen van mens en organisatie. Toegevoegd is een link naar blogs waar mijn gedachten over duurzaam leren vorm en inhoud krijgen, aanvullend op de inhoudelijke pagina’s in de linker kolom.

Wil je alvast zelf aan de slag? Start bij de analyse van een leervraag en gebruik die informatie om te onderzoeken voor wie, wat, wanneer èn waarom een bepaalde  leeractiviteit nodig is.

Laat dat het begin zijn van een uitdagend leerwerk traject voor mens en organisatie!